Despre Nokian


1. Nokia - Nokian

Pun pariu ca ai avut, candva, un telefon Nokia. Ei bine, legatura dintre Nokia si Nokian este una foarte stransa. Ambele marci sunt finlandeze si au luat nastere in orasul... Nokia. Este un orasel mic inconjurat de paduri si lacuri, iar cele doua fabrici de telefoane si anvelope sunt la mica distanta una de cealalta.

2. Cel mai nordic producator de anvelope

Din punct de vedere geografic, Nokian are fabrica aflata cel mai la nord din toata lumea. Adica nu mai exista vreo uzina de pneuri pozitionata pe harta mai sus, restul fiind in zone mai calde si mai sudice. Ce inseamna asta? Inseamna ca fabrica se afla aproape de zonele de testare in conditii de iarna si ca este un brand specializat pe anvelope de iarna.


3. Doar pentru aftermarket

Nokian nu comercializeaza anvelope pentru prima echipare. Adica nu o sa gasesti un automobil nou care vine din fabrica echipat cu pneuri Nokian. Deoarece compania se mandreste cu faptul ca mereu scoate pe piata produse noi, in continuu imbunatatite. Or, daca ar echipa masini noi, anvelopele trebuie sa ramana identice multi ani de-a lungul productiei.

4. Produce anvelope din 1932

In orasul Nokia, fabrica de cauciuc a luat nastere in 1898, insa abia in 1932 a inceput sa fabrice anvelope pentru automobile. Aici s-au construit anvelope atat pentru vehicule de pasageri, cat si pentru camioane, autobuze sau avioane.

5. Prima anvelopa de iarna din lume

Nokian a lansat in 1934 prima anvelopa de iarna din toata lumea. Se numea "Weather Tyre" si avea o suprafata de rulare foarte profilata, special gandita pentru circulatia pe drumuri acoperite de zapada. Doi ani mai tarziu, in 1936, ia nastere prima anvelopa de iarna din seria numita Hakkapeliitta, nume care a fost pastrat pana in zilele noastre.

6. Prima anvelopa cu nituri

In 1961, nevoia unui cauciuc cu aderenta sporita pe gheata i-a facut pe cei de la Nokian sa construiasca primul pneu din lume cu nituri. Adica un pneu de iarna care avea in profil mai multe nituri metalice care sporesc aderenta pe gheata. In Finlanda si in tarile vecine iernile sunt lungi, iar cererea pentru o astfel de anvelopa era mare la acel moment, mai ales ca soselele nu erau asfaltate.

7. Prima anvelopa de iarna capabila sa depaseasca 270 km/h

In anul 2002, odata cu lansarea pe piata a unor automobile de strada tot mai rapide si performante, cu jante de diametru mare, nevoia de siguranta pe timp de iarna i-a facut pe cei de la Nokian sa lanseze primul cauciuc special de iarna, cu indice de viteza W, adica capabil sa reziste la 270 km/h. Acesta avea dimensiunea 235/50/R18 si era destinat automobilelor sport performante, precum Porsche.

8. Cel mai mare cauciuc de iarna

Nokian a lansat in 2006 prima anvelopa de mari dimensiuni dedicata sezonului rece. E vorba tot de un pneu Hakkapeliitta cu diametrul de 22 de inch, special de iarna, care putea sa echipeze limuzine de lux, precum Mercedes-Benz S Class sau Audi A8.

9. Cele mai rapide anvelope pe gheata

In 2013, un Audi echipat cu anvelope Nokian atinge pe un lac inghetat viteza de 337,7 km/h, un record absolut. Pneurile alese sunt Hakkapeliitta 8 dotate cu nituri iar la volanul Audiului RS6 se afla pilotul Janne Laitinen. Nokian spune ca este pregatit sa mai doboare o data recordul mondial, dar asteapta o replica de la competitie.

10. Cea mai rapida masina pe 2 roti

Nokian a demonstrat recent eficienta anvelopelor sale cu perete lateral intarit cu Aramid, un material mai rezistent decat Kevlarul, realizand un record mondial inedit. Cu ajutorul unui automobil condus de un pilot experimentat, a reusit sa aiba cea mai mare viteza pe... 2 roti. Masina a circulat pe doua roti laterale cu 186,269 km/h. Numai un pneu cu intaritura lateral poate face asa ceva, din cauza caldurii foarte mari care apare la frecarea cu asfaltul.

   Best Tires Service S.R.L. comercializeaza anvelope marcile , Nokian, Nordman din anul 2009.
 

  Cum arată cea mai eficientă fabrică de anvelope din lume:

produce zilnic 46.000 de unităţi

  Nokian Tyres a fost fondată în 1988, însă îşi are rădăcinile în anul 1898, când a fost înfiinţată Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de Cauciuc Finlandeză; compania este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Sediul central al Nokian Tyres se află în Nokia, Finlanda, iar sediul european este la Praga.

|


 Nokian Tyres inaugurează lucrările de construcție la cea de-a treia fabrică de anvelope.


Noua fabrică Nokian Tyres va fi construită pe un teren neexploatat până la acest moment și va fi amplasată în Dayton (Comitatul Rhea), Tennessee, SUA. Aceasta va avea o capacitatea de producție de 4 milioane de anvelope anual, cu potențial viitor de extindere. Locația va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție cu o capacitate de depozitare de 600.000 de anvelope. Lucrările de construcției sunt programate să debuteze la începutul anului 2018, urmând ca în 2020 să fie produse primele anvelope în această unitate.

„Investiția realizată de Nokian Tyres în Tennessee susține dorința noastră puternică de dezvoltare, cât și angajamentul asumat de a deservi cât mai bine clienții noștri de pe piața nord-americană," a declarat Hille Korhonen, președinte și CEO, Nokian Tyres.

Pe parcursul ceremoniei inaugurale, Korhonen a reafirmat obiectivul ambițios al companiei de a își dubla vânzările de anvelope pe piața nord-americană în următorii cinci ani. Aceasta a evidențiat, de asemenea, și obiectivul Nokian Tyres de a deveni lider în industria anvelopelor din punct de vedere al producției sustenabile și acela de a deveni angajatorul preferat de populația din comunitățile majore pe care le deservește.

Portofoliu de produse extins global, servicii îmbunătățite pentru client

În noua unitate de producție se vor fabrica primele anvelope în anul 2020. În principal, noua fabrică Nokian Tyres se va concentra pe dezvoltarea gamei de anvelope destinate autoturismelor specifice continentului nord-american și camioanelor ușoare. Capacitatea totală de producție de 4 milioane de anvelope anual va fi atinsă până în anul 2022, ceea ce va permite Nokian Tyres să satisfacă cererea în creștere din America de Nord. În acest fel, serviciul pentru clienți va fi îmbunătățit prin scăderea timpilor de livrare și printr-o mai mare flexibilitate. În timp ce unitatea de producție din Dayton va deservi într-un mod eficientizat clienții din America de Nord, va elibera, în același timp, celelalte fabrici de anvelope Nokian Tyres de sarcina de producție destinată acestei regiuni, permițându-le acestora să asigure capacitatea necesară pentru susținerea altor piețe în creștere.Nokian Tyres se bucură de performanțe ca:
  •   -Record mondial de viteză pe gheață 335,7 km/h;
  •  - Prima anvelopă de iarnă cu clasa A de aderență pe carosabil umed – Nokian WR D4;
  •   -Tehnologie îmbunătățită pentru combaterea acvaplanarii prin aplicarea Efectului Coandă în construcția noului model – Nokian WR A4;
  •    -Tehnologia revoluționară Aramid Sidewall dezvoltată de Nokian Tyres face ca flancul anvelopei să fie rezistent la străpungere chiar și la contactul cu bordura sau cu pietre ascuțite. Nokian WR SUV 3 este prima anvelopă de iarnă din lume care a atins clasa A, cea mai înaltă clasă în sistemul european de etichetare al anvelopelor, pentru aderența la carosabil umed și eficientizarea consumului de combustibil;
  •     -Indicatorii DSI (Driving Safety Indicator – Indicator pentru uzura benzii de rulareși WSI (Winter Safety Indicator – Indicator de uzură pe timp de iarnă), patentați de Nokian Tyres, de pe banda de rulare a anvelopei, contribuie la sporirea siguranței.
  •    -Anul acesta a lansat noul produs pentru iarnă, dedicat SUV-urilor: NOKIAN WR SUV 4 
Nokian WR SUV 4 – cele mai importante caracteristici ale acestei anvelope, concepută special pentru condițiile de trafic din Europa Centrală, sunt manevrabilitatea excepțională pe zăpadă topită (zloată) și siguranța în condiții de vreme rapid schimbătoare . Structura robustă și rezistență, în combinație cu cu flancurile din aramidă, asigură stabilitatea anvelopei și rezistența acesteia la perforările și tăieturile care ar putea să intervină în timpul rulajului pe șoșea.
Nokian Tyres a fost fondată în 1988, însă își are rădăcinile în anul 1898, când a fost înființată Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeză. Compania este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Promovează și facilitează șofatul în siguranță, în condiții exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane și mașini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, și cu condiții de șofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.
     -Acum puteti face cumparaturi beneficiind de confortul fotoliului Dvs. de acasa si de facilitatile si siguranta oferite de magazinul nostru online. 
    Va dorim o zi excelenta! NokianAnvelope.ro.