Conditii de garantie

S.C. BEST TIRES SERVICE  S.R.L. garanteaza prin acest certificat toate drepturile legale prevazute de OUG nr. 140 / 2021 in beneficiul consumatorilor cu privire la garantia legala de conformitate. Dispozitiile prezentului certificat de garantie legala de conformitate se completeaza, in mod corespunzator, cu dispozitiile OUG nr. 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vanzare de bunuri.
In cazul anvelopelor comercializate de S.C. BEST TIRES SERVICE  S.R.L.
 acestea beneficiaza de garantia legala de conformitate, care se acorda pana la atingerea unei uzuri a benzii de rulare de 1.6 mm la anvelopele de vara si 4 mm pentru cele de iarna, respectiv de 2 mm la anvelopele de vara si 4 mm la cele de iarna pentru camioane, dar nu mai mult de 24 de luni de la data livrarii produsului, inscrisa pe factura de vanzare si in conditiile unei exploatari/utilizari corespunzatoare. Pentru anvelope durata medie de utilizare este de 5 (cinci) ani. Pentru jante durata medie de utilizare este de 3 (trei) ani.
Pentru celelalte produse comercializate, perioada de garantie legala de conformitate este de 2 (doi) ani sau conform declaratiei producatorului, calculata de la data livrarii produsului. Prin ‘’produs’’ se intelege ‘’bun’’ conform OUG nr. 140/2021.
Garantia legala pentru viciile ascunse este aplicabila in conformitate cu prevederile O.G. nr. 21/1992, privind protectia consumatorilor, modificata si completata, OUG 140/2021, pentru durata medie de utilizare a produselor. Viciul ascuns reprezinta deficienta calitativa a unui produs livrat sau a unui serviciu prestat care nu a fost cunoscuta si nici nu putea fi cunoscuta de catre consumator prin mijloacele obisnuite de verificare.
Remedii incluse in garantia legala de conformitate
In caz de neconformitate, consumatorul are dreptul (fara costuri) de a beneficia de aducerea in conformitate a bunurilor, de a beneficia de o reducere proportionala a pretului sau de a obtine incetarea contractului, in conditiile legii – art. 11(1).
Consumatorii pot sa opteze pentru o anumita masura corectiva in cazul in care neconformitatea bunurilor este constatata la scurt timp dupa livrare, fara a depasi 30 de zile calendaristice – art. 11(7).
Pentru ca bunurile sa fie aduse in conformitate, consumatorul poate opta intre reparatie si inlocuire, cu exceptia cazului in care masura corectiva aleasa ar fi imposibila sau, in comparatie cu cealalta masura corectiva disponibila, ar impune vanzatorului costuri care ar fi disproportionate, luand in considerare toate circumstantele ( ex. valoarea bunurilor in cazul in care nu ar fi existat neconformitatea, gravitatea neconformitatii sau daca masura corectiva alternativa ar putea fi executata fara vreun inconvenient semnificativ pentru consumator) – art. 11(2). Vanzatorul poate refuza sa aduca in conformitate bunurile daca reparatia sau inlocuirea este imposibila sau i-ar impune costuri care ar fi disproportionate, luand in considerare toate circumstantele.
Instalarea (montarea) incorecta a bunurilor (art. 7).
Orice neconformitate cauzata de instalarea (montarea) incorecta a bunurilor este considerata ca reprezentand o neconformitate a bunurilor, in oricare din urmatoarele situatii :
a. instalarea (montarea) face parte din contractul de vanzare si a fost realizata de vanzator sau sub raspunderea vanzatorului ;
b. instalarea (montarea), destinata sa fie realizata de consumator, a fost realizata de acesta si instalarea incorecta s-a datorat unor deficiente in instructiunile de instalare furnizate de vanzator.
Proba neconformitatii
Orice neconformitate care este constatata in termen de un an de la data la care bunurile au fost livrate este prezumata a fi existat déjà in momentul livrarii bunurilor, pana la proba contrarie sau cu exceptia cazului in care aceasta prezumtie este incompatibula cu natura bunurilor sau cu natura neconformitatii – art. 10(1).
Remedierea prin reparatie.
In cazul in care neconformitatea este remediata prin reparatie, termenele de garantie legala se prelungesc cu timpul de nefunctionare a bunului, din momentul la care a fost adusa la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate pana la predarea efectiva a bunului in stare de utilizare normala catre consumator – art. 12(6).
Remedierea prin inlocuire.
In cazul in care neconformitatea este remediata prin inlocuire, pentru bunurile care inlocuiesc bunurile neconforme, termenele legale de garantie pentru produsul inlocuit incep sa curga de la data inlocuirii cu noul produs – art. 12(7).